Maatwerk CAD applicaties

Ik heb naast het ontwikkelen van standaard applicaties, in het programmeren van maatwerk CAD applicaties veel ervaring. 

Bij standaard CAD software hebben gebruikers meestal aanvullende wensen. Dit is logisch want de software wordt immers voor een grote, algemene doelgroep gemaakt. Elke gebruikerswens opnemen in een standaard programma is onmogelijk. Dat neemt niet weg dat voor sommigen het werken met het programma veel gemakkelijker wordt indien een aantal specifieke wensen worden ingewilligd.  

Ik heb jarenlang plugins (userfuncties) ontwikkeld voor Arkey.

Maar sinds 2010 heb ik vooral veel ervaring opgedaan in het programmeren van plugins voor Autodesk Revit. Vooral op 3D gebied is er met Revit veel meer mogelijk, op specifieke details in het 2D tekenwerk valt er nog wel het een en ander te verbeteren. Revit ondersteunt het BIM concept goed, en daar waar dit niet gebruikers vriendelijk genoeg is, kunnen er middels de API specifieke plugins worden ontwikkeld.

Het ontwikkelen van Revit maatwerk applicaties is mogelijk met behulp van een uiterst geavanceerde programmeer omgeving, die volledig op Microsoft .Net gebaseerd is. Deze ontwikkelomgeving laat de API van Arkey ver achter zich, en er is heel veel informatie over te vinden op het internet. 

Vanaf maart 2014 verkoop ik zelf plugins voor Revit, voor meer informatie hierover zie BIM Helper Tools